Verslag 3e Boerinnenmarkt 2012 in Gieterveen

We waren de markt van vorig jaar bij Yvonne nog niet vergeten en ook nu hadden we de dagen ervoor alleen maar regen, dus we vreesden het ergste, maar wat voorspeld werd is uitgekomen; zondag 15 juli was droog!

Bij Yvonne en Otto Sloots in Gieterveen daar was het te doen. De Boerinnenmarkt begon om 11.00 uur, maar het publiek kwam nog niet meteen aanzetten, pas na de middag werd het drukker.

We hadden deze keer Dhr. Hilt met zijn houtdraaibank. Hij maakte allerlei kleine voorwerpen waaronder een tol, die vroeger door de jeugd veel werd gebruikt, maar nu uit het straatbeeld is verdwenen. Een ander oud ambacht was het mandenvlechten van Dhr. Panman. Met passie, dat kun je zien als hij bezig is, maakt hij manden, spinnen, vogelstokjes en vlinders. Ook als je deze mensen hoort praten over hun hobby dan weet je meteen dat ze het met heel veel plezier doen.

De 17 kramen en stands die aanwezig waren zorgden voor veel variatie en hopelijk voor elk wat wils en omdat het gewoon droog was kon men rustig koffie drinken op het terras van de Blauwe Heksenketel of een praatje maken bij de verschillende standhouders die op hun beurt probeerden hun waar aan de man te brengen, want daar is het tenslotte om te doen. Een greep uit de producten: honing, zeep, sfeerartikelen, keramiek, zonnebloemen, droge worst, scharreleieren en blauwe bessen, boerenkaas, jams, sappen en advocaat, boerenjongens en wichter zoals ze dat in Drenthe zeggen. Zelf kom ik uit Brabant, maar de taal went! En natuurlijk volop groente van Familie Sloots. Otto en Yvonne stonden het publiek te woord en gelijk was er de mogelijkheid om in de kas te kijken. Het aanbod groente was groot en het publiek wist dat te waarderen, want vele gingen weg met deze verse producten.

Voor alle liefhebbers van streekproducten en voor degene die deze markt hebben gemist, er wordt nog een laatste Boerinnenmarkt georganiseerd op zondag 19 augustus bij de Blauwe Bessen Boerderij van familie van Loon.

Bij deze de aanwezige standhouders die ervoor zorgen om de markt mede mogelijk te maken:

Annette Feunekes – Karla Fidder – Ramon Panman – Anke Bazuin – Dhr. Hilt – De Stelp  – De Blauwe Heksenketel – Jannie Lenting – De Bakfiets – Dhr. Brocksmidt